Tuesday, December 21, 2021

Zildjian cymbal dating

Zildjian cymbal datingTrä Yamaha. Fascinerande grejer! Få det bästa av reverb i din inkorg Prenumerera. Var medveten om att storlekar kan eller kanske inte överensstämmer med ett exakt mått. Cymbalfinish: Återigen, den här är lättare för nya cymbaler zildjian cymbal dating det är ett fint sätt att fråga om det är glänsande briljant normalt naturligtzildjian cymbal dating, eller ser det ut som om det precis kommit ut ur en grotta rått? Jag håller med K.

LasergraveringSå, du har en bra klingande vintage Zildjian K ridcymbal men du har zildjian cymbal dating idé när den gjordes: hur dejtar du din vintage Zildjian cymbal? De flesta börjar med att söka på internet och gissa på deras cymbals ålder baserat på vad de vet. Det de vet är vanligtvis baserat på de största märkena på cymbalen: cymbalstämpeln och cymbaltillverkarens logotyp om den inte skavs av. Trummisar börjar nästan alltid med cymbalstämpeln eftersom den inte skaver.


Oftare, zildjian cymbal dating, du hamnar vilse i en tråd med en blandning av användbara inlägg och några inlägg som inte har något med din cymbal att göra.


Om du har turen att hitta bilder på din cymbalmodell behöver du bara jämföra din cymbal med bilden till höger?! Okej, om du vet vad du ska leta efter.., zildjian cymbal dating.


Här är en lista över de saker som utgör en cymbal, med fokus på vintage Zildjians. Om jag missat något hör av dig! Det kanske inte är helt komplett men det är en bra utgångspunkt om du är helt vilse i trumforum fulla av trumnördprat. En snabb notering, mycket av denna information påpekades för mig av Steve Black, vars cymbalforskning använder statistik för att bygga på arbetet med Bill Hartricks ursprungliga Zildjian-stämpeltidslinje, zildjian cymbal dating.


Jag gjorde ett illustrerat galleri för alla zildjian cymbal dating visuella elever. Dessa cymbaler är inte vintage Zildjian cymbaler men har lätta att upptäcka visuella exempel på cymbalens egenskaper ovan.


Inte vintage, men fantastiskt!! Också ett bra exempel på hur handhamring ser ut på olika ytbehandlingar, zildjian cymbal dating. Ett exempel på den målade modellen och tillverkarens stämpel. Denna ridcymbal är frigjord utan ringar som går runt cymbalen. De svaga prickarna är maskinslagningsmärkena. Den här är lätt att identifiera från det maskinhamrade radiella mönstret med enorma hammarmärken! Den har också typiska moderna Zildjian svarv inklusive klockan och zildjian cymbal dating glansig, zildjian cymbal dating, briljant finish lite mindre briljant av ålder och användning, zildjian cymbal dating.


Z Customs anses inte alltid vara vintage Zildjian cymbaler men användbara som ett exempel. Dessa är inte vintage Zildjian men jag inkluderar dem för att göra en poäng. Den nedre hi hat-cymbalen på bilden är en fantastisk, zildjian cymbal dating, handgjord boutique cymbal av TRX!


Den har en rå finish med en unik kopparfärg, handhamring som ser ut som leopardfläckar och handsvarvning som gör mörka oregelbundna räfflor med en osvarvad cymbalklocka.


Jämför den råa finishen med den briljanta finishen på den övre hi-hatten som knappt syns till höger. Det vi just gick över var mycket, zildjian cymbal dating, men nu när du har tittat på alla din cymbals egenskaper hur hittar du årtalet för din cymbal? Om du kan hitta andra bilder på vintage Zildjians som matchar några av dina cymbalers egenskaper kan du få en god uppfattning om vilket år eller vilken era den gjordes i.


Men tänk om du inte kan? Så, zildjian cymbal dating, hur bestämmer du när din Zildjian gjordes? En av de bästa fördelarna med mitt jobb är de människor jag träffar och får kontakt med dagligen. En av dessa personer är Steve Black, en utbildad statistiker som forskar om Zildjian och Paiste cymbaler.


För ett tag sedan kontaktade Steve mig om en 18˝ Avedis cymbal jag hade på sajten zildjian cymbal dating Jag trodde var från 80-talet. Tack igen Steve! Alla har inte turen att någon som gör cymbalforskning kommer i kontakt med dem via deras hemsida. Det är precis därför Steve har lagt sin forskning på sin Avedis Zildjian Timeline sedan Även om de andra tidslinjerna där ute är ganska bra, använder ingen statistik som Steve är, zildjian cymbal dating.


En anledning till att jag försöker få folk att använda hans tidslinje är att den inte alltid kommer upp lika högt i sökningar som andra. Den innehåller också massor av information så här är några länkar för att komma igång:.


Vet en resurs jag saknar? Säg till så får jag upp det på listan! Eller skriv en kommentar nedan... Dejta dina vintage Zildjian K cymbaler: Steve Blacks Zildjian Stamp Timeline. Okej, om du vet vad du ska leta efter... Identifiera zildjian cymbal dating vintage cymbal: saker att leta efter! Om du lär dig med dina ögon oroa dig inte, jag har ett galleri efter listan med exempel.


Cymbalegenskaper: Cymbaltillverkarens stämpel: Ett tillverkarmärke som vanligtvis graveras med laser i cymbalens yta eller stämplas in i cymbalen zildjian cymbal dating legering, speciellt på vintage cymbaler. Laserstämplar hände Zildjians i cymbalstorlek: Ta tag i din gårdspinne eller måttband.


Tillverkarens storlekar är inte exakta, zildjian cymbal dating, en 20˝ cymbal kan faktiskt vara något större eller mindre än 20˝. Rolig fakta: Zildjian cymbal dating Som tillverkades i stora storlekar på 24˝ och 26˝ zildjian cymbal dating långt tillbaka som !


Förresten, om du vill bli riktigt exakt kan du till och med mäta din cymbalklocka! Cymbalvikt: Vintage cymbaler, zildjian cymbal dating, Zildjians inkluderade, vägde ofta mindre än nyare cymbaler så trummisar ger ofta vikter i gram g som en ledtråd till när de tillverkades. Grova vikter för medelstora linjer av cymbal är g för 22˝, g för 20˝ och g för 18˝, zildjian cymbal dating.


Om din zildjian cymbal dating lättare än så har du en aning om att det är en äldre Zildjian. Cymbal mitthål: Vanligtvis tittar du på storlek.


Tillverkare ändrar ofta storlekarna på cymbalhål. Det finns en annan sak att leta efter: hylsor. Om du ser en liten metallring i mitthålet har du en gammal marschcymbal. Tillverkningsprocess: cymbaler är stämplade från bronsplåt, hamrade eller handhamrade. Detta kan vara svårt att säga men är mer uppenbart på vintage eller boutique cymbaler.


Billiga cymbaler är stämplade zildjian cymbal dating bronsplåtar med dyrare linjer gjutna av brons och hamrade med maskin, vilket ger konsekventa hammarmönster. Hammermönster: Relaterat till tillverkningsprocessen.


Handhamrade mönster är lite mindre exakta eller rakt upp ojämna: speciellt när cymbalerna är stötkylda från en zildjian cymbal dating temperatur. Svarvmönster: Detta är mönstret av ringar som går från cymbalens ytterkant in till mitthålet eller klockan. De flesta cymbaler är svarvade, även om vissa är delvis zildjian cymbal dating med råa osvarvade klockor eller ingen svarv alls som ibland kallas blanks. Den här är lätt för nya cymbaler men tuff för vintage.


När färgen väl har gnuggats av från rengöring är det lätt att missta en hi hat cymbal för en liten krasch eller till och med en stänkcymbal. Gamla cymbalkataloger har ofta storleken på cymbalerna för ett givet år, men om din hi-hat är samma storlek som en krasch för det året måste du hitta ett annat sätt att identifiera cymbalen.


Cymbalfinish : Återigen, den här är enklare för nya cymbaler — det är ett fint sätt att fråga om den är glänsande lysande normal naturlig eller ser den ut som om den precis kommit ut ur en grotta obearbetad? Zildjian annonserade först ut cymbaler med briljant finish i sin katalog i Detta kan också vara missvisande eftersom äldre cymbaler med briljant finish har en patina som kan se ut som om de hade en naturlig finish.


Naturlig finish cymbaler kan också poleras till en mer briljant finish. Cymbalhål: Ibland har cymbaler hål borrade i dem förutom mitthålet för att ändra deras ljud. Exempel: kolla in denna vintage Zildjianzildjian cymbal dating, zildjian cymbal dating tack vare Steve Black. Cymbal Sound: Det är svårt att identifiera en cymbal genom ljud! Det är ganska subjektivt och kräver mycket erfarenhet men kan vara användbart som en sista utväg. Den goda nyheten är att jag har börjat spela in mina cymbaler inklusive i videor på min YouTube-kanal för att ge trummisar och slagverkare den ultimata resursen.


Om du inte vet vilken cymbal du har, kolla in mina videor för att hjälpa dig att begränsa den efter utseende och ljud. Förresten, allt ljud och video från mina cymbaler är professionellt inspelat för korrekt ljud! Här är ett galleri med exempel på cymbaltermer: Jag gjorde ett illustrerat galleri för alla er visuella elever.


Kolla in den och håll muspekaren över bilderna för mer information om cymbalerna:. Zildjian K Custom Hybrid Crash Cymbal. Zildjian Amir Impulse Ride. Zildjian Z Custom Medium Crash Cymbal.


TRX Dark Hi Hat cymbaler. Det korta svaret: Steve Blacks Zildjian Stamp Timeline En av de bästa förmånerna med mitt jobb är människorna jag träffar och får kontakt med på en dag till dag zildjian cymbal dating. Den innehåller också massor av information så här är några länkar för att komma igång: Avedis Zildjian små frimärken : SSA vs. SSB Zildjians växlande mitthålsstorlekar Zildjians olika epoker av hammarmönster Avedis Zildjian klocksvarvmönster Återigen kan jag inte rekommendera Steves arbete tillräckligt!


Om du har frågor, ställ dem där. Forumen är fulla av trummisar som vet mer än du, zildjian cymbal dating, ta det med en nypa salt och gör din läxa. Bud Steins cymbal vikträknare. Du kan använda zildjian cymbal dating till bollplank zildjian cymbal dating vikten på din cymbal. Detta är mer användbart för trummisar med vintage cymbalerfarenhet men nybörjare kan jämföra det med eBay-annonser för liknande cymbaler som har vikter listade.


Hazelshould vintage cymbal och trumma zildjian cymbal dating. Kolla här för att se om du kan hitta en bild på din vintage Zildjian eller Paiste, Bosphorous, Ufip, Sabian, Istanbul Agop eller Istanbul Mehmet. Jollity's Drum Farm Cymbal Listings. En annan resurs för vintage Zildjian cymbalbilder. eBay-sökningar. Detta kan vara uppenbart, men jag har hittat många cymbaler som jag letar efter storleken och märket på en vintage cymbal och går igenom bilder på eBay-listor.


Gör aldrig ont!

mississippi datingDFO butik. Logga in Registrera dig. Vad är nytt Sök Sök överallt Trådar Detta forum Denna tråd. Sök endast efter titlar. Sök Avancerad sökning... Nya inlägg.


Sök i forum. Logga in. Hem Forum Main Cymbal Talk. JavaScript är inaktiverat. För en bättre upplevelse, aktivera JavaScript i din webbläsare innan du fortsätter. Du använder en inaktuell webbläsare. Den kanske inte visar denna eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare. Dejta en Zildjian cymbaler.


Trådstartare trappemann Startdatum 5 maj, Taggar vem vet sanningen? trapmann Mycket välkänd medlem. Anslöt sig 6 juli, meddelanden Reaktionspoäng 85 Plats Maryland. Jag pratade med en herre på Zildjian-fabriken häromdagen, som har varit där väldigt länge.


Över 30 år. Han sa till mig att frimärken inte är en indikation på ålder. Olika stämplar användes omväxlande under åren, vissa bara för att hålla varumärken vid liv och att ibland kan olika stämplingsmaskiner ha 3 eller 4 olika stämplar på en gång, i produktionens intresse. Bara sedan de startade serieserier nyligen, kunde du säga ålder.


Jag tyckte det var intressant, men mest nedslående. Kan någon bevisa motsatsen? noahJT benägen för DFO-UI. Anslöt sig 23 juli, meddelanden 2, reaktionspoäng Plats Los Angeles, CA. Han trollar oss!!!! DFO Star Silver Stödmedlem. Anslöt 5 augusti, meddelanden 21, reaktionspoäng 4, plats Illinois. Om han har varit där i 30 år betyder det att han började på talet, vilket betyder att han förmodligen inte vet så mycket om saker som hände på 50-, 50-, 60- eller ens 70-talet.


De flesta musikbolag verkar ha liten hänsyn till sin tidigare historia så långt som att hålla reda på mindre produktionsdetaljer bortom reklamvinklar "sedan" eller "Drum Makers sedan" eftersom hela deras fokus ligger på att sälja nya produkter just nu och i framtiden.


Det finns inget verkligt incitament annat än bra PR för dem att kunna berätta något om en produkt som de producerade för 50 år sedan. Nästan all information som finns om vintagetrummor och cymbaler har samlats in av entusiaster som står utanför de företag som tillverkat produkterna. Det är här vi får serienummertabeller och cymbalstämpeltidslinjer som kan hjälpa oss att få bollplankeidéer när något gjordes.


Handhamringen och de varierande tjocklekarna gör också att varje cymbal är väldigt individuell, se det som att prata med en accent. Detta är bra i den mån det finns en enorm palett att dra på från vintage cymbalerna där ute, men dåligt så mycket som det måste finnas några mindre bra där inne. Detta betyder att även om du kan hitta en fantastisk unik cymbal finns det också en risk att köpa vintage cymbaler från webben eftersom det finns att köpa allt som inte kan ses eller som låter annorlunda på ljud.


Varning Emptor! Det här inlägget postades av admin den 27 januari kl. 00.00, och är arkiverat under Dating Vintage Zildjians. Följ alla svar på detta inlägg via RSS 2. Svar är för närvarande stängda, men du kan spåra tillbaka från din egen sida. Vintage Zildjians. Vintage Zildjians till salu ». Köpa och sälja Vintage Zildjian cymbaler En vintage Zildjian cymbal är till salu men allt du behöver gå på är en ebay-annons eller kanske du vill auktionera ut en av dina egna cymbaler och du har en massa frågor.


stor stämpel första stämpel hur man daterar en cymbal makers mark sextiotalet stämpel stämpel tunn stämpel trans stämpel vintage vad är en vintage cymbal zildjian. Dessutom tillverkades Avedis-modeller enhetligt i maskinhamring i mitten av årtiondet.


Dessa ovanliga exemplar användes specifikt av Zildjian när de började tillverka cymbaler med briljant finish. CO-stämplarna var de sista unika signaturerna på Zildjian-modeller tills företaget introducerade sitt lasergraveringssystem i Början i , introducerade Zildjian ett lasergraverat serienummer på botten av stämpeln för enkel identifiering. De två bokstäverna i början av den numeriska sekvensen särskiljer årtalet.


Dina inköp hjälper också till att skydda skogar, inklusive träd som traditionellt används för att tillverka instrument. Reverb artiklar. Först pre-trans stämpel. Transstämpel. Stor stämpel. Liten stämpel. CO-stämpel. ID - IE - IF - IG - IH - II - JJ - JA - JB - JC - JD - JE - JF - JG - JH - JI - AJ - AA -

No comments:

Post a Comment